MR Weekbericht 29 jan 2015

In de MR hebben we de begroting van de IJssel besproken. Het zal niet verbazen: er moet flink bezuinigd worden! We hebben geprobeerd creatief mee te denken waarop er nog verder bezuinigd kan worden. Een flinke uitdaging.
Dat we na de zomer samen met zo goed als de gehele Zwaan gehuisvest zijn op de Henry Dunantweg heeft invloed op de begroting. Over dat stuk praten we volgende MR vergadering verder.
Het is te zien dat we binnen de MR al veel samenwerken met de MR van de Zwaan. Zo wordt de oudervereniging i.o. samen opgezet waarbij we blijven kijken naar de uitgaven van de eigen school. Het schoolplan wordt ook al voor beide scholen samen geschreven en we praten met elkaar over een visie voor de school waarin we ons allemaal kunnen vinden.
We blijven echter wel 2 verschillende raden en het aantal leden is evenwichtig. Dat willen we zo houden totdat het wettelijk één school is geworden. Afgelopen zaterdag hebben we een gezamenlijke dag gehad met de Zutphense raden. We hebben ons gebogen over de overkoepelende samenwerking: Hoe wil en kan de medezeggenschap van VSNON in Zutphen werkzaam zijn en wat zien we als onze visie. De ontstane documenten worden in de komende weken verder uitgewerkt en in de GMR besproken.

Donderdag 5 februari is de nieuwe vergadering van de MR. We vergaderen op de Zwaan en de agenda is onder “Agenda” te vinden.

Ook willen we je uitnodigen voor ons MR-half-uurtje, voorafgaand aan de vergadering: van 19 tot 19.30 uur. Wij zijn benieuwd naar ideeën over de ouderbijdragen: waaraan vind je dat deze absoluut wel of juist niet moet worden uitgegeven. Leuk als je erover komt vertellen. Kan natuurlijk ook via de website van de MR-Ijssel, via de mail of door een van de MR leden aan te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *